perjantai 23. maaliskuuta 2012

Helsinki on kaunis merikaupunki

Helsinki on kaunis merikaupunki. Varsinkin helteisenä kesäpäivänä puoli kaupunkia näyttää löytävän merelliset rannat ja saaret, reittiveneet ja virkistävän merituulen. Eikä ihme: merellinen Helsinki edustaa monelle sitä kauneinta osaa kotikaupungista ja koko Suomesta!

Itse pidän merestä ja saarista myös kauniina talvipäivänä. Tyynenä ja aurinkoisena talvipäivänä esimerkiksi Korkeasaari ja Suomenlinna näyttävät parhaimman puolensa, eivätkä saaret ole täynnä muita turisteja tai kotikaupunkiinsa tutustuvia helsinkiläisiä.

Esimerkiksi helmi- tai maaliskuun aurinkoinen sunnuntaipäivä on loistava hetki käydä tutustumassa Korkeasaareen. Kesäsesongin ulkopuolella eläimetkin ovat virkeämpiä -- olenpa jopa kuullut leijonankin karjahtelevan ulkosalla keskellä pakkaspäivää!

Keskitalven kovilla pakkasilla reippaimmat voivat jopa kävellä Suomenlinnaan. Talvipakkasillahan saariryhmään toisinaan avataan jopa jäätie, jota pitkin voi ajaa autolla mantereelta saarille.

Kolmas kätevästi tavoitettava saari on Seurasaari, jonne pääsee kätevästi siltaa pitkin. Seurasaareen on siirretty vanhoja talonpoikaisrakennuksia eri puolilta saarta. Itse pidän rakennusten sijaan erityisesti saarella runsaslukuisena majailevista oravista. Varaudu siihen, että oravat seurailevat sinua lähietäisyydeltä!

Kannattaa siis varautua maapähkinäpussilla, niin saaren hännäkäs väestö iloitsee vierailustasi vähintään yhtä paljon kuin sinäkin!

Jos taas vietät Helsingissä kaupunkilomaa kesällä, on sinulle tarjolla runsaasti muitakin vaihtoehtoja. Kesällä voit esimerkiksi lähteä Kauppatorilta tutustumaan merelliseen Helsinkiin pienillä, muutaman tunnin mittaisilla veneretkillä.

Itse olen vienyt ulkomaalaisia turisteja myös pidemmälle laivamatkalle Helsingistä Porvoseen. Varsinkin Keski-Euroopasta kotoisin oleville Suomenlahden saaristo on aivan yhtä eksoottinen kokemus kuin Alpit ovat suomalaiselle Sveitsissä tai Itävallassa. Useimmille varmasti riittää laivamatka yhteen suuntaan, paluumatka sujuukin sitten mukavasti vaikkapa bussilla.

Saaristotunnelmasta voit saada aavistuksen myös Helsingin eräiden pursiseurojen ravintoloissa, jotka sijaitsevat saarissa. Itse en ole käynyt niissä syömässä, mutta olen kuullut niistä aivan myönteisiä kommentteja.

Tietysti Helsingistä pääsee myös pidemmälle. Laivamatka vaikkapa Saksaan on nimittäin mainio tapa aloittaa pidempi loma!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti