tiistai 29. marraskuuta 2011

Suosikkikohteeni Helsingissä - 5+1 kohdetta kaupungissa

Helsinkiläisen näkökulma kaupungin nähtävyyksiin varmasti poikkeaa ulkopaikkakuntalaisen aatoksista. Kaupungissa on nimittäin runsaasti nähtävyyksiä, joihin en itse ole tutustunut -- toisaalta saatan tuntea joukon pienemmän piirin nähtävyyksiä.

Mutta aloittakaamme nähtävyyksiin tutustuminen kenties ilmeisimmistä päästä.

  1. Suomenlinna on mielestäni Helsingin ykkösnähtävyys. Kun muutin kaupunkiin 1980-luvun lopulla, jo täysi-ikäisenä, en ollut koskaan aikaisemmin käynyt Suomenlinnassa. Nykyään se on mielestäni kaupungin ehdoton ykkönen -- sinne vien kaikki ulkomaalaiset tuttavani, jotka vierailevat Suomessa.
  2. Seurasaari on viehättävä ulkoilmakohde. Saari on kaikille avoin, eikä saareen pääsystä tarvitse maksaa erillistä pääsymaksua. Jos haluat tutustua saarelle raahattuihin vanhoihin taloihin, joudut toki maksamaan tästä pienen pääsymaksun. Muista kuitenkin varata saarta kansoittavia oravia varten maapähkinöitä, niin saat saaren asukkaiden jakamattoman huomion osaksesi!
  3. Tuomiokirkon krypta on pieni viehättävä kahvila tuomiokirkon takana. Sisäänkäynnin löydät siis Kirkkokadun puolelta. Kyseessä ei tietenkään ole varsinainen nähtävyys, mutta täältä löydät edullisen kahvin ja pikkupurtavaa.
  4. Ateneumin kahvila. Useimmat menevät varmasti Ateneumiin sen taidemuseon takia. Itse käyn useimmiten Ateneumissa lounalla, sillä Atskin kahvila on mainio kasvisruuan ystävän lounaspaikka. Muista kuitenkin, että museon tapaan kahvila on kiinni maanantaisin!
  5. Kansallismuseo kuuuu varmaan mainita tässäkin luettelossa. Itse en tosin ole museossa vieraillut yli 15 vuoteen. Opiskellessani historiaa museossa tuli käytyä useinkin, koska pääsin sisälle ilman pääsymaksua. Minun pitäisi varmaankin päivittää museokokemus, ja käydä tällä museossa myös tällä vuosituhannella.
  6. Helsigin Kaupunginmuseo Sofiankadulla on mukava katsaus kaupungin historiaan. Varsinkin arkipäivän historia on museossa hyvin esillä -- ja koska museossa ei peritä pääsymaksua, voi sinne poiketa myös pikavisiitille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti